Exposicions anteriors 15 juny - 13 octubre 2013

La ceràmica heràldica

de la Col·lecció Mascort i del Museu de Ceràmica de Barcelona

La Fundació Mascort exposa 200 peces de ceràmica dels segles xiv al xviii que mostren motius heràldics reials, nobles, eclesiàstics i civils, d’ambdues col·leccions. Des del seu naixement al segle xii, l’heràldica ha estat usada per tots els estrats socials a Europa. Seguint unes regles fixades de combinació, les armories o escuts d’armes compleixen una triple funció: signe d’identitat, marca d’encàrrec o possessió, i element ornamental.

Es completa la mostra amb diversitat de peces artístiques que exemplifiquen l’ampli ventall d’aplicacions que abraça l’heràldica, a més de la ceràmica.

Visita virtual

Exposició de la Col·lecció Mascort i del Museu de Ceràmica de Barcelona, celebrada a la Fundació Mascort de juny a octubre de 2013, a Torroella de Montgrí, Girona

Aquest és el catàleg que acompanya l’exposició homònima. Es pot gaudir de les imatges i de les explicacions de 200 peces procedents d’ambdues col·leccions, moltes d’elles exposades per primera vegada, en la també primera exposició de ceràmica heràldica celebrada mai fins ara a Catalunya, i a la resta d’Espanya. A més, els textos introductoris del catàleg sobre heràldica ens ajuden a comprendre, de manera molt propera, l’evolució del llenguatge i els codis dels escuts d’armes civils, eclesiàstics, nobles i reials presents en aquestes peces…

Comprar

Avís important

Amb la finalitat de contribuir a la contenció del COVID-19, la Casa Galibern de la Fundació Mascort romandrà tancada al públic fins a proper avís. Així mateix, us comuniquem que totes les activitats previstes per aquest mes de març també queden anul·lades temporalment. Us mantindrem informats a través de les nostres xarxes socials o bé us podeu subscriure a la nostra newsletter.