Exposició

Diumenge 23 abril 2023 - 20:00

Festival Mirades – Del 24 de març al 23 d’abril del 2023

Paredadors i pedrers, en perill d’extinció. Anna Lofi

Si posessin en línia recta tots els murs de pedra seca de Menorca, donarien unes quantes voltes al planeta. Una cosa que crida l’atenció és la quantitat de pedra que s’hi veu i les construccions que s’hi fan.
És coneguda pels talaiots, les navetes i les ciutats prehistòriques; també pels murs, i per les pedreres de calcària i marès. Actualment, aquestes construccions de pedra estan en perill de desaparició; cada vegada queden menys paredadors i no hi ha un relleu generacional. El mateix passa amb els picapedrers, que es veuen forçats a abandonar l’ofici.

BIOGRAFIA. Reus, 1993. És graduada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Rovira i Virgili. Una beca Erasmus a la Universitat Lumière Lyon 2 li va permetre col·laborar amb TV3 fent reportatges per al programa Blog Europa. Va fer pràctiques a la fundació Photographic Social Vision, participant en el World Press Photo Barcelona de 2015. Recentment, ha finalitzat el postgrau de Fotoperiodisme de la Universitat Autònoma de Barcelona. Alguns dels seus treballs han obtingut reconeixement i s’han exposat en diferents espais, com el fotoreportatge i videodocumental Hijras, les filles dels Kinnars, sobre el tercer gènere a l’Índia que s’ha vist al Visa Off Pour l’Image de Perpinyà 2019, o el fotoreportatge Llàgrimes de sirena, sobre les químiques del Camp de Tarragona, que va guanyar el 5è Premi de Periodisme Jove Joan Marc Salvat.

Per a més informació: www.festivalmirades.com

Activitat gratuïta