Exposicions anteriors 16 de juny - 14 d'octubre 2018

La Cartografia de la Col·lecció Mascort

Escenes de la història

La cartografia de la Col·lecció Mascort. Escenes de la història reuneix més de 160 gravats pertanyents a les escoles cartogràfiques europees més representatives dels segles XVI al XIX. L’exposició i el catàleg permeten familiaritzar-se amb l’evolució del territori, reviure escenes històriques, descobrir missatges inesperats i endinsar-se en un món pluridisciplinari insospitat.

Tour virtual

Visiteu de forma virtual l’exposició per si us la vareu perdre o la voleu recordar.

Tour virtual


arte-piuntura-dibujoEn el catàleg es detallen més de 160 mapes exempts que abracen des del s. XVI fins el s. XIX -dels quals més de 50 corresponen a Catalunya- pertanyents a les principals escoles cartogràfiques europees, d’entre les que sobresurt l’escola francesa. Aquestes cartes es complementen amb una sèrie de Monografies relacionades amb el món de la cartografia.

S’ha posat especial èmfasi en establir el vincle dels exemplars exempts amb l’obra de la qual n’havien format part. S’ha detallat el grau d’implicació dels diferents participants en l’obra: cartògrafs, geògrafs, dibuixants, gravadors, editors, impressors… S’ha procurat incorporar el retrat de l’autor, establir influències cartogràfiques i, si és el cas, contextualitzar històricament el moment al qual pertany. Així mateix, sempre que ha estat possible, s’ha inclòs la portada de l’exemplar i s’ha procurat explicar el significat iconogràfic dels elements que figuren als gravats calcogràfics del frontispici.

S’ha procurat explicar, també, el significat de les cartel·les i dels elements iconogràfics que en formen part, ja siguin arquitectònics, mitològics, històrics, heràldics o simplement artístics. Amb aquesta visió complementària a la pròpiament cartogràfica, el lector percebrà una riquesa de continguts pluridisciplinaris que li proporcionaran una altra mirada a la merament històrico-geogràfica.

Aquesta recerca ha significat recórrer a nombroses biblioteques espanyoles, d’arreu d’Europa i, fins i tot, d’Estats Units per poder incorporar material preservat en les diverses institucions consultades.

Comprar

Avís important

Amb la finalitat de contribuir a la contenció del COVID-19, la Casa Galibern de la Fundació Mascort romandrà tancada al públic fins a proper avís. Així mateix, us comuniquem que totes les activitats previstes per aquest mes de març també queden anul·lades temporalment. Us mantindrem informats a través de les nostres xarxes socials o bé us podeu subscriure a la nostra newsletter.