Exposicions anteriors 4 juny - 18 desembre 2016

Pintura espanyola a la Col·lecció Mascort

Visions 1800 - 1950

Pintura espanyola a la Col·lecció Mascort. Visions 1800–1950 presenta una selecció de pintures i dibuixos d’autors tan reconeguts com ara Josep Cusachs, Marià Fortuny, Martín Rico, Joaquín Sorolla, Joaquim Mir i Francesc Gimeno, entre molts d’altres. Els artistes hi són representats a través d’obres inèdites, però alhora imprescindibles per completar la trajectòria artística de cadascun d’ells.

Amb motiu de l’exposició Pintura espanyola a la Col·lecció Mascort. Visions 1800-1950, la Fundació Mascort edita un llibre-catàleg homònim, escrit per la doctora en Història de l’art Rosa Maria Creixell, professora a la Universitat de Barcelona. S’han estudiat i catalogat totes les obres, reproduïdes en color en aquesta edició, i amb traducció dels textos introductoris a l’anglès i francès. Autors cabdals com Josep Cusachs, Marià Fortuny, Martín Rico, José Navarro, Joaquín Luque Roselló, Arcadi Mas i Fondevila, Joaquim Mir, Cecilio Pla, entre d’altres, hi són representats a través d’obres poc conegudes i interessants, com Naranjos en la Huerta del Retiro, de Martín Rico l’any 1875, que destaca per la magnífica captació de la llum i ambient d’aquest indret històric a Sevilla; Copia de dos cabezas de La rendición de Breda de Velázquez de Marià Fortuny, de c. 1860-67, realitzat durant la seva etapa d’estudi dels mestres clàssics al Museo del Prado. Una tercera obra a subratllar seria Maniobra de división de Josep Cusachs,  gràcies a la qual l’artista aconseguiria la medalla d’or a l’Exposició Internacional de Berlin l’any 1891.

Comprar

Avís important

Amb la finalitat de contribuir a la contenció del COVID-19, la Casa Galibern de la Fundació Mascort romandrà tancada al públic fins a proper avís. Així mateix, us comuniquem que totes les activitats previstes per aquest mes de març també queden anul·lades temporalment. Us mantindrem informats a través de les nostres xarxes socials o bé us podeu subscriure a la nostra newsletter.