La indestructible bellesa del Montgrí

Fotografies de l’estartidenc Josep Pascual

L’emblema de Torroella de Montgrí

L’emblema de Torroella de Montgrí

15 de desembre de 2013

És indubtable que el castell del Montgrí és el símbol per excel·lència de la vila de Torroella. L’efígie del poder reial, situada sobre el massís que domina la plana del Baix Ter –gairebé presidint tot l’Empordà–, és el record dels dominis medievals i d’una de les èpoques més esplendoroses de la història torroellenca.

La seva construcció va ser el resultat d’una etapa d’enfrontaments entre el comte Ponç Hug IV d’Empúries i el rei Jaume II, el qual, l’any 1294, va ordenar erigir una fortalesa al cim del Montgrí per tal d’intimidar i controlar el comtat emporità. Malgrat la rebel·lia del comte, que fins i tot es va atrevir a modificar el curs del Ter, aquest finalment es va haver de sotmetre al seu senyor.

Avís important

Amb la finalitat de contribuir a la contenció del COVID-19, la Casa Galibern de la Fundació Mascort romandrà tancada al públic fins a proper avís. Així mateix, us comuniquem que totes les activitats previstes per aquest mes de març també queden anul·lades temporalment. Us mantindrem informats a través de les nostres xarxes socials o bé us podeu subscriure a la nostra newsletter.